Zordix startar upp förlagsverksamheten “Zordix Publishing” och tecknar avtal med Nintendo™ som global förläggare till Nintendo Switch™

Zordix AB (publ) (“Zordix eller bolaget ”) startar upp  Zordix Publishing, en division som förlägger spel. I samband med detta så har Zordix signerat avtal för att bli global förläggare till Nintendo Switch™. Zordix Publishing kommer förutom egna spel att fokusera på att etablera spel med stor potential och välbalanserad risk från självständiga studios till den globala marknaden.

I och med avtalet Zordix har tecknat med Nintendo™, har bolaget nu möjlighet att ge ut spel till samtliga stora konsolplattformar. Zordix Publishing kommer främst att fokusera på mindre titlar utvecklade av självständiga studios, där Zordix kan bidra med expertis, marknadsföring och förläggning. Bolaget är i en god position för detta, med etablerade kanaler och kontakter på samtliga relevanta marknader. Zordix Publishing innebär inte en ny bolagsbildning, utan markerar starten på att Zordix är redo att teckna avtal med andra spelutvecklare gällande förläggning av deras titlar till de stora konsolerna samt PC. Förläggning av fler titlar innebär potential till fler intäktsströmmar från samtliga plattformar. 

Vi är idag stolta och glada att kunna presentera vår satsning på Zordix Publishing. Genom satsningen kan vi investera vårt överskott i nya spännande spel med hög potential samtidigt som det är ett sätt för oss att ge tillbaka till branschen och dess nya unga talangfulla förmågor. Förlagsverksamheten är en viktig strategisk satsning som går att bygga ut på många olika sätt framledes. “, Matti Larsson, VD, Zordix.  

För ytterligare information vänligen kontakta:

Matti Larsson, VD, matti@zordix.com, tel. +46 70 654 9541

Kort om Zordix 

Zordix utvecklar och förlägger den populära racing-spelserien Moto Racing™. Spelserien inkluderar vattenskoterspelet Aqua Moto Racing Utopia och snöskoterspelet Snow Moto Racing Freedom. Andra spel som Zordix utvecklat är Valet Parking 1989, 1950s Lawn Mower Kids, Real Heroes Firefighter 3D, Snow Moto Racing 3D, och Aqua Moto Racing 3D. Zordix arbetar för närvarande på spelet Overpass tillsammans med förläggaren Bigben Interactive. Zordix Publishing är den del av Zordix som är inriktat på nya spännande spel inom indie-segmentet.. Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, tel. +46 8 505 651 72, är Zordix Mentor.

www.zordix.com

https://www.youtube.com/user/zordixab

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us