Zordix Publishing tecknar förlagsavtal med norska Ravn Studio för speltiteln Kapten Sabeltand och den Magiska Diamanten

Zordix Publishing (“Zordix” eller “bolaget”) har idag signerat ett förlagsavtal med den norska spelstudion Ravn Studio. Avtalet gäller titeln Kapten Sabeltand och den Magiska Diamanten och innebär att Zordix får ensam rättighet att lansera spelet globalt. Spelet är i nuläget planerat till plattformen Nintendo Switch med en release i tredje kvartalet 2020.

Den norska spelstudion Ravn Studio grundades 2006 och har sedan dess släppt över 20 titlar, där många har varit inriktade mot de yngre spelarna. I deras portfölj återfinns IP:n med hög igenkänning i Norden med bland annat Flåklypa, Pippi Långstrump och även Kapten Sabeltand som framför allt är väldigt populärt i Norge. Avtalet innebär en investering från Zordix på 1.8 MNOK, vilket är en tredjedel av projektets totala finansiering. Av de första tre intjänade miljonerna NOK kommer två att tillfalla Zordix och en till Ravn. Därefter tillfaller trettio procent Zordix. Spelet planeras i nuläget att släppas till Nintendo Switch.

Kapten Sabeltand är en karaktär skapad av den norske musikern och författaren Terje Formoe. Karaktären är omåttligt populär bland norska barn. IP:et är idag hetare än någonsin med bland annat nya långfilmer på bio, där den senaste som släpptes i höstas sålt över 300 000 biljetter. Förutom flera filmer på ingång streamas musiken från universumet över 12 miljoner gånger per år. Detta, tillsammans med en spelmarknad som stadigt växer, gör att Zordix ser stor potential för titeln, framför allt i den nordiska marknaden. 

“Det här är ett samarbete som vi ser en väldigt stor potential i. Föräldrar som själva är spelare efterfrågar spel som deras barn kan uppskatta som även håller hög kvalitet. Kapten Sabeltand i sig är ett otroligt starkt varumärke och det ska bli väldigt roligt att få arbeta med det tillsammans med en så etablerad partner som Ravn Studio. I och med Kapten Sabeltand fyller vi en lucka i vår spelkalender, där vi nu får ett nytt spännande spel att lansera i höst.” – Axel Danielsson, Marknadschef Zordix. 

“Ravn studio er veldig fornøyd med å få en så solid og erfaren partner som Zordix med på laget for ferdigstillelse av Sabeltann-spillet, sjørøvereventyret som skal ta verden med storm. Vi gleder oss til et godt fremtidig skandinavisk samarbeid.” – 

Stine Wærn, Tinka Town, Ravn Studio. 

 

Kort om Zordix 

Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Zordix huvudteam arbetar under namnet Zordix Racing och utvecklar racingspel på hög nivå till konsol och PC. Ett nystartat affärsområde för bolaget är Zordix Publishing, där Zordix förlägger spel utvecklade av mindre studios och hjälper dem lansera sina titlar globalt. Zordix Racing arbetar för närvarande på spelet Overpass tillsammans med förläggaren Bigben Interactive. Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, tel. +46 8 505 651 72, är Zordix Mentor.

www.zordix.com

 

Kort om Ravn Studio

Ravn Studio är en av Norges äldsta och mest erfarna spelstudios. Sedan 2006 har studion lanserat över 20 titlar. Specialiserade på titlar för yngre spelare, arbetar de efter visionen att alla spelare förtjänar högkvalitativ digital underhållning, även den yngre publiken. 

Viktig information

"Denna information är sådan som Zordix AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 29 januari 2020 kl 09:00"

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us