Zordix Publishing tecknar förlagsavtal med norska Ravn för titeln Flåklypa Grand Prix

Zordix Publishing (“Zordix” eller “bolaget”) har idag tecknat ett nytt förlagsavtal med den norska spelstudion Ravn Studio (“Ravn”) för racingspelet Flåklypa Grand Prix. Spelet utvecklas till Nintendo Switch samt PC och planeras att släppas under andra kvartalet 2021. Avtalet innebär en investering om NOK 3 500 000, vilket motsvarar en fjärdedel av spelets totala budget.

Flåklypa Grand Prix är en av Norges mest älskade filmer och sänds fortfarande på TV varje jul. Det nya spelet som är ett samarbete mellan Zordix, Ravn och Caprino Filmcenter, är en andlig uppföljare till Game Boy-spelet med samma namn. Det spelet lanserades 2010 och har sedan dess sålts i över 380 000 exemplar. Flåklypa Grand Prix utvecklas till Nintendo Switch samt PC med planerad lansering under andra kvartalet 2021. Av den initiala försäljningen tillfaller 44% av intäkterna Zordix, tills dess att en investering om NOK 3 500 000 har intjänats. Därefter tillfaller 35% av intäkterna Zordix.  Flåklypa Grand Prix blandar interaktiva scener med berättande och traditionell racing med roliga minispel för hela familjen. 

Vi är superglada att få en solid aktör som Zordix med på utgivandet av Flåklypa Grand Prix och ser fram mot att få glädja både stora och små med en härlig spelupplevelse. Ett efterlängtat kinderegg till spel, med charmerande karaktärer och häftiga körupplevelser bakom ratten på superbilen Il Tempo Gigante.”, Tinka Town, Kreativ Ledare, Ravn. 

Projektet är det största Zordix Publishing signerat med en total utvecklingsbudget om 14 000 000 NOK och en förväntad återstående utvecklingstid på ett år. Utvecklingen av spelets racingdel kommer att utföras av ett team från Invictus Games, Zordix dotterbolag. Detta innebär att Zordix som koncern fakturerar Ravn ett belopp om 3 500 000 NOK, den budget som är tillägnad racingdelen. Övriga delar i spelet utvecklas av Ravn. 

Flåklypa Grand Prix är en av kronjuvelerna inom norsk underhållningsindustri och många med mig har ett fantastiskt barndomsminne från originalfilmen. Försäljningsframgångarna för det tidigare spelet, en rejäl budget, gedigen speldesign och erfarna team som samarbetar bäddar för stor framgång när spelet släpps under 2021. Zordix Publishing gör idag sin största affär hittills och vårt nya dotterbolag Invictus Games kommer inom projektet att vidareutveckla sitt kunnande inom racingspel för konsol och PC.” , Matti Larsson, VD, Zordix. 

Caprino Filmcenter som idag är världens äldsta filmbolag med originalägarskap, med framgångar som “Karius och Baktus” och “Klas Klättermus”, ser mycket fram emot ett spännande samarbete med Zordix. Det äldre Flåklypaspelet har sålt över 380 000 exemplar bara i norge och vann en Emma 2004, spelvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscars. När vi nu uppgraderar Flåklypa och tar in det nutidens teknologi är våra gemensamma konstnärliga och affärsmässiga ambitioner mycket stora.”, Remo Caprino, VD, Caprino Filmcenter

 

Kort om Ravn Studio

Ravn Studio är en av Norges äldsta och mest erfarna spelstudios. Sedan 2002 har studion lanserat över 20 titlar. Specialiserade på titlar för yngre spelare, arbetar de efter visionen att alla spelare förtjänar högkvalitativ digital underhållning, även den yngre publiken.  

Kort om Zordix Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Zordix utvecklar och förlägger den populära racing-spelserien Moto Racing™. Spelserien inkluderar vattenskoterspelet Aqua Moto Racing Utopia och snöskoterspelet Snow Moto Racing Freedom. Andra spel som Zordix utvecklat är Valet Parking 1989, 1950s Lawn Mower Kids, Real Heroes Firefighter 3D, Snow Moto Racing 3D, Aqua Moto Racing 3D och Overpass. Zordix Racing utvecklar för närvarande ett nytt projekt med arbetsnamnet Thunder, Dimfrost Studio utvecklar Bramble: The Mountain King, Invictus Games arbetar på ett antal nya projekt medans Zordix Publishing förlägger spel utvecklade av mindre studios och hjälper dem lansera sina titlar globalt. www.zordix.comAugment Partners AB, info@augment.se, tel +46 8-505 651 73, är Zordix AB (publ):s Mentor.För mer information om bolaget och investeringar, kontakta ir@zordix.com
 

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us