Zordix Publishing signerar förlagsavtal för “Project Knight’s Oath”

Zordix Publishing, en del av Zordix AB (publ) (“Zordix”) har idag tecknat ett nytt förlagsavtal för en ännu icke annonserad titel som går under arbetsnamnet “Knight’s Oath”. Avtalet innebär att Zordix kommer att finansiera utveckling av titeln för att sedan ha ensamrätt att ge ut spelet på den globala spelmarknaden. 70% av intäkterna från försäljningen kommer att tillfalla Zordix, tills dess att en summa på 300000 USD har tjänats in. Därefter tillfaller 50% av intäkterna Zordix. “Project Knight’s Oath” planeras att lanseras globalt under första kvartalet 2021.

Zordix Publishing har signerat ett förlagsavtal på en ännu icke annonserad titel som utvecklas av en indiespelsutvecklare i Polen. Avtalet innefattar en investering om USD 135000 för utveckling av titeln och ger Zordix ensamrätt att marknadsföra samt ge ut spelet till samtliga stora format. 70% av intäkterna från spelets försäljning kommer att tillfalla Zordix tills dess att en summa på USD 300000 tjänats in, därefter fördelas intäkterna 50/50. 

Titeln faller inom genren Äventyr/Pussel och planeras att släppas under första kvartalet 2021. Spelet utvecklas för PC, Nintendo Switch, Xbox One och PlayStation 4. Avtalet innehåller en förköpsrätt för Zordix att lansera spelet till nya framtida plattformar. 

Projektet “Knight’s Oath” är Zordix Publishings största satsning hittills och kommer att ge oss en riktigt bra start på år 2021. Historien bakom titeln är ett bra exempel på vad som gör indiespelscenen så spännande: ett erfaret team med stora produktioner i ryggen som vill nå en högre kreativ nivå genom att välja att gå sin egen väg och göra spelen de brinner för. Ett riktigt guldkorn där allt ifrån team, spelkoncept och risknivå känns klockrent. Vi ser mycket fram emot att berätta mer om projektet längre fram.” – Axel Danielsson, Marknadschef, Zordix. 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Matti Larsson, VD, matti@zordix.com, tel. +46 70 654 9541

 

Kort om Zordix Publishing

Zordix Publishing förlägger indiespel till konsoler och PC. Hayfever är ett tvådimensionellt plattformsspel utvecklat av Pixadome som planeras släppas under första kvartal 2020. Andra kvartalet 2020 ligger Ponpu, ett prisbelönat partyspel utvecklat av Purple Tree Studio i planerna att släppas. Fler spel signeras löpande av den växande förlagsverksamheten. 

Kort om Zordix 

Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Zordix huvudteam arbetar under namnet Zordix Racing, och utvecklar racingspel på hög nivå till konsol och PC. Ett nystartat affärsområde för bolaget är Zordix Publishing, där Zordix förlägger spel utvecklade av mindre studios och hjälper dem lansera sina titlar globalt. Zordix Racing arbetar för närvarande på offroad-spelet Overpass tillsammans med förläggaren Bigben Interactive. I dotterbolaget Dimfrost Studio pågår arbetet med fantasy-titeln Bramble: The Mountain King. 

Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, tel. +46 8 505 651 72, är Zordix Mentor.

www.zordix.com

https://www.youtube.com/user/zordixab 

 

Viktig information

"Denna information är sådan som Zordix AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 3 december 2019 kl 09:00"

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us