Zordix Publishing investerar ytterligare i spelet Ponpu med online-multiplayer

Zordix Publishing (“Zordix”) har idag ingått avtal med den argentinska spelutvecklaren Purple Tree Studio för att utöka det kommande spelet Ponpu. Den nya investeringen om USD 29 000 innebär att titeln kommer att lanseras i höst med ett utökat online-baserat multiplayerläge. Investeringen kommer att ingå i Zordix recoup – som är 100 procent tills dess att den totala investeringen tjänats in. Ponpu utvecklas till PC, Xbox One, PlayStation 4 samt Nintendo Switch.

Ponpu är ett partyspel som utvecklas av den erfarna argentinska spelstudion Purple Tree Games. Titeln blandar intensiv action med en säregen grafisk stil och har redan vunnit priser på internationella spelmässor, bland annat “Årets konsolspel” på Game Connection Paris. Den nya investeringen är USD 29 000. Zordix har tidigare investerat USD 50 000 i projektet och erhåller 100 procent av spelets intäkter tills dess att Zordix har tjänat in sin investering.

Tidiga visningar av Ponpu för både spelpress och spelare har varit mycket lyckade. En stor mängd spelare har efterfrågat möjligheten att spela tillsammans online och Zordix har nu tillsammans med Purple Tree Studio beslutat att utöka spelet med online-multiplayer. Ponpu kommer nu att lanseras i höst med online-multiplayer, matchmaking och online rankning.

Ponpu utvecklas till PC, Xbox One, PlayStation 4 samt Nintendo Switch. 

Efter att ha visat upp Ponpu för både spelpress och spelare kunde vi konstatera att många efterfrågade möjligheten att kunna spela mot varandra online. Det har vi stor förståelse för, speciellt i dessa tider av social distansering. Vi är därför väldigt glada över att kunna berätta att vi tillsammans med Purple Tree valt att utöka spelets omfång. 

Utöver single player-kampanjen och local-multiplayer, så kommer Ponpu nu även att innehålla ett online-multiplayerläge med matchmaking och rankningssystem. Utökningen av projektet är en naturlig utveckling som resulterar i att vi kommer att kunna nå en större publik, vilket höjer försäljningspotentialen avsevärt.

Ponpus nya releasefönster innebär att Zordix Publishing nu har tre spännande titlar som alla ska lanseras i höst. Vi blickar framåt med stor förväntan.” – Axel Danielsson, Marknadschef, Zordix. 

För ytterligare information vänligen kontakta: Matti Larsson, VD, matti@zordix.com, tel. +46 (0)70 654 9541

Kort om Zordix 

Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Zordix utvecklar och förlägger den populära racing-spelserien Moto Racing™. Spelserien inkluderar vattenskoterspelet Aqua Moto Racing Utopia och snöskoterspelet Snow Moto Racing Freedom. Andra spel som Zordix utvecklat är Valet Parking 1989, 1950s Lawn Mower Kids, Real Heroes Firefighter 3D, Snow Moto Racing 3D, Aqua Moto Racing 3D och Overpass. Zordix Racing utvecklar för närvarande ett nytt projekt med arbetsnamnet Thunder, Dimfrost Studio utvecklar Bramble: The Mountain King, Invictus Games arbetar på ett antal nya projekt varav racingdelen till nästa spel i serien Flåklypa Grand Prix är ett, medan Zordix Publishing förlägger spel utvecklade av mindre och medelstora studios och hjälper dem lansera sina titlar globalt. 

www.zordix.com

Augment Partners AB, info@augment.se, tel +46 8-505 651 73, är Zordix AB (publ):s Mentor.

För mer information om bolaget och investeringar, kontakta ir@zordix.com 
 

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us