Zordix Publishing inleder samarbete med Sticky Rice Games för lansering av spelet Hayfever i Japan

Zordix Publishing (“Zordix” eller “bolaget”) har idag signerat ett avtal med bolaget Sticky Rice Games, gällande lanseringen av Hayfever på den japanska marknaden. Avtalet innebär att Sticky Rice Games får rättigheter att marknadsföra och ge ut spelet i Japan för Zordix räkning.

Sticky Rice Games är specialiserade på att lansera västerländska spel på den japanska marknaden. De har bland annat arbetat med den tjeckiska studion Warhorse™ och hjälpt dem lansera AAA-titeln Kingdom Come: Deliverance i Japan. Avtalet innebär att Sticky Rice Games kommer att införskaffa de speciella åldersmärkningar som krävs för att ge ut spelet på konsoler i Japan samt lansera en marknadsföringskampanj speciellt inriktad mot det japanska kundsegmentet. I tillägg kommer Sticky Rice Games att hjälpa till att sälja PC versionen i deras nätverk av digitala återförsäljare, där vissa är inriktade mot den kinesiska marknaden. 

Intäktsfördelningen för den japanska marknaden som tillfaller Sticky Rice Games kommer att variera beroende på plattform. På PC tillfaller 20% av intäkterna Sticky Rice Games. På Playstation och Nintendo Switch tillfaller 35% av intäkterna Sticky Rice Games, då de på dessa plattformar själva agerar förläggare och står för alla relaterade kostnader. Hayfever kommer att lanseras på japanska Nintendo Switch och Playstation 4 omkring mitten av mars. 

“Det känns väldigt roligt att Sticky Rice Games precis som oss ser potentialen i Hayfever. Att marknadsföra ett spel i Japan kräver ett helt annorlunda tillvägagångssätt jämfört med västvärlden. Vi bedömer att Sticky Rice är en erfaren aktör som på bästa möjliga sätt kan nå ut på marknaden. I och med samarbetet lägger vi också en grund för framtida titlar. “ – Axel Danielsson, Marknadschef, Zordix. 

“Vi tror att den japanska marknaden verkligen kommer att gilla Hayfever och vi ser mycket fram emot att samarbeta med Zordix för att publicera titeln i Japan” – Steve Fry, VD, Sticky Rice Games. 

Hayfever planeras att lanseras i Japan i mitten av mars. 

 

Kort om Zordix 

Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Zordix huvudteam arbetar under namnet Zordix Racing och utvecklar racingspel på hög nivå till konsol och PC. Ett nystartat affärsområde för bolaget är Zordix Publishing, där Zordix förlägger spel utvecklade av mindre studios och hjälper dem lansera sina titlar globalt. Zordix Racing arbetar för närvarande på spelet Overpass tillsammans med förläggaren Bigben Interactive. Augment Partners AB, e-post: info@augment.se, tel. +46 8 505 651 72, är Zordix Mentor.

www.zordix.com

 

Kort om Sticky Rice Games

Sticky Rice Games grundades 2016, med syftet att brygga spelbranschen mellan öst och väst. Bolaget är specialiserat på att ta västerländska spel och marknadsföra dem gentemot den japanska marknaden. Bolaget har också tillgång till ett utbrett nätverk av digitala återförsäljare, specialiserade på den asiatiska marknaden. 

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us