Zordix förläggare Merge Games och den interna utvecklaren Dimfrost Studio ger ut “Bramble: The Mountain King” för PC och konsol

Manchester, Storbritannien – 13 juni, 2022 – Merge Games och Dimfrost Studio är glada över att kunna avslöja sitt samarbete för lanseringen av det mörka äventyret "Bramble: The Mountain King" för PC och konsol. Partnerskapet är det första interna förlagssavtalet för Zordix, som förvärvade Dimfrost Studio 2020 och Merge Games 2021, och förenar de två i en mörk men underbar resa genom en grym och magisk värld."Bramble: The Mountain King" som bygger på den nordiska mytologins mäktiga varelser och rika fabler skapar en unik berättelse om en pojkes mod inför omöjliga faror.

Under Future Games Show under helgen visades en av de många ondskefulla och hemska varelser som lurar i skuggorna i "Bramble Origins: The Näcken" och gav spelarna en första glimt av de många sammanvävda berättelserna i landet Bramble.

Kolla in Bramble: The Mountain King announcement trailer här.

Kliv in i rollen som Olle, en ung, modig pojke vars öde kallar honom till ett äventyr i de oroväckande men fantastiska omgivningarna i Bramble, där han gör allt för att rädda sin syster från odjurens makt.

Inskränkt i den vidsträckta världen runtomkring sig måste han söka och vandra genom en magisk värld fylld av jättar och gnomer där han under den episka och spännande resan för överlevnad, behöver avgöra vilka som är vänner och vilka som är fiender.

Material från Bramble: The Mountain King återfinns i Press Kittet.

Skogen döljer många hemligheter och detsamma gäller för de som bor där – från varelser som gömmer sig i skuggorna till rasande andar som lurar vid sjön.

"Vi är glada över vårt samarbete med Dimfrost Studio för lanseringen av det stämningsfulla och vackert utformade Bramble: The Mountain King för PC och konsoler", kommenterade Ross Griffiths, Product Manager för Merge Games. "Vi uppslukades omedelbart av denna underbara värld full av gnomer, troll och andra varelser som inspirerats av nordiska folksägner och vi uppskattar teamets detaljfokus när det kommer till gameplay."

Bramble: The Mountain King utvecklas av Dimfrost Games och kommer att publiceras av Merge Games. Spelet är planerat att släppas 2023 för PC och konsoler. Fans kan redan nu lägga till spelet i sin önskelista på Steam.

För att få uppdateringar om Bramble: The Mountain King, följ spelet på Twitter och Instagram, gilla Merge Games på Facebook och på Discord.


Om Merge Games
Merge Games är en global utgivare, utvecklare och distributör av videospel som har sitt huvudkontor i Manchester, Storbritannien. Företaget publicerar och distribuerar spel över hela världen för PC, konsoler och streamingplattformar, inklusive spel som Dead Cells, Streets of Rage 4, Spirit of the North, Cloudpunk, Aragami och Alex Kidd in Miracle World DX. Merge utvecklar även internt sitt eget överlevnadsspel, Smalland. 2021 förvärvades Merge Games av Zordix AB (publ). Mer information finns på www.mergegames.com

Om Dimfrost Studio
Dimfrost Studio består av ett team begåvade utvecklare som har sitt säte i Norrköping, Sverige. Det som började som en dröm om att designa spel med passion och syfte blev verklighet 2017 när teamet släppte sin första titel, och sedan dess har studion tredubblats i storlek. 2020 förvärvades Dimfrost av Zordix AB (publ) som för närvarande arbetar med det atmosfäriska äventyrsspelet "Bramble: The Mountain King". Med fokus på uppslukande berättelser och surrealistiska miljöer är Dimfrost Studios syfte att skapa minnesvärda upplevelser inom videospelskonsten.

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us