Världsledande spelutbildning öppnar nära Zordix huvudkontor

Den 11 februari 2019 utannonserades det att The Game Assembly – den malmöbaserade yrkeshögskolan som inriktar sig på spelutveckling – kommer att öppna två nya skolor till hösten, varav en i Umeå. Spelföretaget Zordix har länge arbetat tillsammans med branschen lokalt för att fler spelutbildningar ska startas och vi gläds åt att det nu är bestämt att en skola ska öppnas i Umeå.

“Det är fantastiskt kul att se att Norrland och Umeå växer så mycket när det kommer till spelutveckling. Som enda svenska börsnoterade spelföretag med huvudkontor i Umeå, är förhoppningen att Zordix kommer att stärkas mycket av ett starkare ekosystem för spelutveckling här i staden.

Vi ser mycket fram emot att välkomna The Game Assembly hit till Umeå.”  – hälsar Matti Larsson, VD på Zordix.

The Game Assemblys skola i Umeå erbjuder tre olika utbildningar; Spelprogrammerare, Leveldesigner och Spelgrafiker. Utbildningen har rankats bland de allra bästa i världen en längre tid och etableringen i Malmö har lett till hundratals anställningar. Ungefär 7% av de ca 5 000 aktiva datorspelsutvecklarna i Sverige har utbildats vid The Game Assembly. Nu räknar vi med en accelererad tillväxt i Umeå i ett nära branschsamarbete enligt samma framgångsrika modell som i Malmö.

Kort om Zordix

Zordix utvecklar och förlägger den populära racing-spelserien Moto Racing™. Spelserien inkluderar vattenskoterspelet Aqua Moto Racing Utopia och snöskoterspelet Snow Moto Racing Freedom. Andra spel som Zordix utvecklat är Valet Parking 1989, 1950s Lawn Mower Kids, Real Heroes Firefighter 3D, Snow Moto Racing 3D, och Aqua Moto Racing 3D. Zordix arbetar för närvarande på ett ej ännu tillkännagivet spel. Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, är Zordix Mentor.

www.zordix.com

https://www.youtube.com/user/zordixab

För ytterligare information vänligen kontakta:

Matti Larsson, VD, matti@zordix.com, tel. +46 70 654 9541

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us