Ponpus lansering flyttas till tidigt i december

Lanseringen av Zordix Publishing, förlagsdelen under Zordix AB (publ) ("Zordix") eller ("Bolaget"), gällande kommande titeln Ponpu flyttas till början av december 2020. Lanseringen senareläggs för att möjliggöra ett komplett spelsläpp på samtliga planerade plattformar.

Ponpu är ett actionspel utvecklat av den argentinska spelutvecklaren Purple Tree Studio. Spelet har uppmärksammats av bland annat IGN och Kotaku för sin säregna grafiska stil, samt vunnit ett flertal priser.

Svenska e-sportsbolaget G-Loot kommer i samband med lanseringen att pilottesta ny teknik för communitytävlingar i spelet.

"Vi har valt att flytta fram spelsläppet något på grund av ledtiderna för godkännande på de stora spelkonsolerna, där vi specifikt ser Switch som den allra viktigaste för Ponpu. Allt för att säkerställa en så bra lansering som möjligt." – Axel Danielsson, förlagschef Zordix Publishing.

Ponpu släpps på Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One samt PC.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Matti Larsson, VD, matti@zordix.com, tel. +46 (0)70 654 9541

Kort om Zordix

Zordix är en multinationell spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Förvärv av andra bolag, långsiktiga investeringar i egna IP:n och satsningar inom ramen för den egna förlagsverksamheten är huvudingredienserna i Zordix tillväxtstrategi. Gruppen som helhet har under en 25-årsperiod medverkat till över 60 lanserade spel på en världsmarknad och består idag av tre studios som utvecklar spel under egna varumärken och ett eget förlag. Zordix Racing utvecklar ny teknik och nya spel i ett projekt med arbetsnamnet Thunder. Dimfrost Studio utvecklar nordisk fantasy i Bramble: The Mountain King. Invictus Games arbetar på ett antal nya projekt varav racingdelen till nästa spel i serien Flåklypa Grand Prix är ett. Zordix Publishing förlägger spel utvecklade av mindre studior och hjälper dem lansera sina titlar globalt.

www.zordix.com

www.zordixpublishing.com

Augment Partners AB, info@augment.se, tel: +46 8-505 651 73 är Zordix mentor.

Styrelsen för Zordix AB (publ) bedömer att informationen i detta pressmeddelande ej är av kurspåverkande karaktär men att det alltjämt är av betydande vikt att enhetligt via offentliggörandet kommunicera informationen till bolagets intressenter.

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us