Maximum Entertainment Slutför Förvärvet av FUN Labs

Umeå, Sverige (14 mars 2023) – Zordix AB (publ) (Nasdaq: ZORDIX B) Maximum Entertainment har idag slutfört förvärvet av tillgångarna i FUN Labs, en rumänsk spelstudio. Förvärvet är del av strategin att öka intern studiokapacitet och generera mer intäkter från egna IP:n.

Förvärvet tillför 33 begåvade utvecklare till Modus Studios Bukarest, som redan har en långvarig relation med Maximum Entertainment. Detta kommer att bidra till att utveckla och säkra den nyligen tillkännagivna roadmappen, genom att öka studiokapaciteten i en talangtät och skalbar region. Tillskottet av FUN Labs är baserat på målet att generera 30 procent av intäkterna från Maximum Entertainments egna IP:n år 2025.

"Vi välkomnar det talangfulla fullserviceteamet från FUN Labs till Maximum Entertainment och ser fram emot att lägga till deras erfarenheter inom multiplattforms-utveckling till vår nyligen kommunicerade strategi och mål", säger Christina Seelye, VD och koncernchef för Maximum Entertainment.

"För oss på FUN Labs är det perfekt timing att förena oss med Maximum Entertainment och Bruce Hayles professionella team som vi har arbetat nära med under en längre tid. Vi är glada över att vara en del av denna globala expansion av dubbel-A till triple-I videospel och kan knappt vänta med att visa upp arbetet vi har gjort med Maximum Football som kommer till Early Access senare i år”, säger Adrian Filippini, grundare av FUN Labs.

I och med det genomförda förvärvet har Modus Studios, under ledning av Global Studio Director Bruce Hayles, kontor i Bukarest (Rumänien), Debrecen (Ungern), Norrköping (Sverige), Brasilia och Sao Paulo (Brasilien) och Walnut Creek, CA (USA) och har över 125 utvecklare.

"Vi är glada över att välkomna det talangfulla teamet från FUN Labs till Maximum Entertainment. Med deras imponerande 24-åriga historia, långa erfarenhet av att arbeta med AAA IP:n och banbrytande roll som en av de första rumänska spelutvecklarna, är vi övertygade om att detta förvärv kommer att förbättra vår utvecklingskapacitet och driva innovation i kommande projekt. FUN Labs starka spelutvecklingsbakgrund, tillsammans med deras exceptionella arbete med franchiser som The Walking Dead, Cabela och Transformers Fall of Cybertron, gör dem till ett ovärderligt tillskott till Maximum Entertainment och Modus Studios. Under det senaste året har vårt partnerskap kring projekt som Maximum Football varit extraordinärt, och vi ser fram emot en ljus framtid tillsammans.” säger Bruce Hayles, Global Studio Director för Modus Studios.

Om Maximum Entertainment
Maximum Entertainment är ett globalt underhållningsbolag dedikerat till att skapa högkvalitativa upplevelser som spänner över hela värdekedjan av dataspel, inklusive utveckling, publicering, transmedia, försäljning och operations. Maximum Entertainment erbjuder samarbetsresurser till sina partners, genom inhouse-förlag som är Maximum Games, Modus Games, Merge Games och Just For Games, samt genom dess utvecklingsavdelning, Modus Studios. Med över 300 titlar i sin katalog, har Maximum Entertainment samarbeten med de främsta kreatörerna och franchiserna runt om i världen för att leverera magi åt spelaren inom alla. Maximum Entertainment har kontor världen över, sysselsätter mer än 200 medarbetare och är ett varumärke som tillhör Zordix AB (publ). Besök Maximum Entertainment på www.maximument.com.

Om Zordix
Zordix AB (publ) är holdingbolaget för Maximum Entertainment.
Besök Zordix på www.zordix.com.

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us