Maximum Entertainment Lanserar Egna IP:t – Smalland: Survive the Wilds

Umeå, Sverige (29 mars 2023) – Zordix AB (publ) (Nasdaq: ZORDIX B) lanserar idag det efterlängtade multiplayer- och överlevnadsspelet Smalland: Survive the Wilds i Early Access och genom Epic Games Store för PC. Spelare utmanas till överlevnad i en farlig och öppen värld i det egna IP:t Smalland: Survive the Wilds utvecklat och publicerat av Merge Games, en del av Maximum Entertainment.

Spelare får utforska ett unikt och uppslukande landskap i en öppen värld som en liten folkgrupp, småfolket, genom att korsa pölar stora som sjöar, klättra i träd stora som berg och slåss mot monstruösa djur som ser dem som ett byte längre ner i näringskedjan. Se Smalland: Survive the Wilds trailern här.

"Merge Games har arbetat hårt för att utveckla och lansera vårt eget IP Smalland: Survive the Wilds. Vi är oerhört stolta över denna interna prestation och med över 380 000 wishlists på Steam och Epic Games Store kommer fans att njuta av detta open-world överlevnads- och äventyrsspel”, säger Christina Seelye, VD och koncernchef för Maximum Entertainment.

Spelare kommer att uppleva träd stora som skyskrapor, klättra genom enorma sprickor i vägar, och samla och förfina resurser för att bygga läger på marken eller i trädkronorna samt andra ställen när de upplever unika biomer i Smallands enorma öppna värld.

"Vi är överlyckliga över att lansera Smalland: Survive the Wilds i Early Access på PC idag. Spelet är ett egenutvecklat IP och publiceras in-house genom Merge Games. Vi har strävat efter att skapa en verkligt fängslande överlevnadsupplevelse i en öppen värld för vårt ständigt växande community. Vi kunde inte vara mer stolta över vårt talangfulla team som gjort det här möjligt och vi kan knappt vänta på att spelare ska utforska världen vi har skapat. Idag är bara början på den här resan”, säger Luke Keighran, Managing Director, på Merge Games.

Spelet har multiplayerfunktioner för upp till tio personer genom crossplay mellan Steam och Epic Games Store. Där spelare kan bygga läger som följer med till olika världar och ger möjlighet att ansluta sig till nya servrar och förflytta sin bas dit. Spelare kan också tämja och rida på vilda djur så som geckoödlor, spindlar och trollsländor. Varje djur ger spelarna ett unikt sätt att förflytta sig och utforska den öppna världen från nya perspektiv. I Smalland: Survive the Wilds får spelare utmana sin överlevnadskreativitet och tillverka kraftfulla rustningar för att skapa sig skydd gentemot naturens element och anpassa sina förmågor som behövs för att hålla sig vid liv. Utforska nya världar och överlev genom samarbete tillsammans eller byt till friendly fire och kämpa mot andra spelare.

Smalland: Survive the Wilds är utvecklat och publicerat av Merge Games, en del av Maximum Entertainment. Fans kan nu köpa spelet på Steam och på Epic Games Store. För mer information, vänligen besök www.mergegames.com eller följ genom sociala medier:

Presskit: Smalland: Survive the Wilds’ Press Kit
Discord: https://discord.gg/mergegames
Twitter – https://twitter.com/MergeGamesLtd
Facebook – https://www.facebook.com/MergeGamesLtd
YouTube – https://www.youtube.com/c/Mergegames/videos
Instagram – https://www.instagram.com/mergegamesltd/

Om Maximum Entertainment
Maximum Entertainment är ett globalt underhållningsbolag dedikerat till att skapa högkvalitativa upplevelser som spänner över hela värdekedjan av dataspel, inklusive utveckling, publicering, transmedia, försäljning och operations. Maximum Entertainment erbjuder samarbetsresurser till sina partners, genom inhouse-förlag som är Maximum Games, Modus Games, Merge Games och Just For Games, samt genom dess utvecklingsavdelning, Modus Studios. Med över 300 titlar i sin katalog, har Maximum Entertainment samarbeten med de främsta kreatörerna och franchiserna runt om i världen för att leverera magi åt spelaren inom alla. Maximum Entertainment har kontor världen över, sysselsätter mer än 200 medarbetare och är ett varumärke som tillhör Zordix AB (publ). Besök Maximum Entertainment på www.maximument.com.

Om Zordix
Zordix AB (publ) är holdingbolaget för Maximum Entertainment. Besök Zordix på www.zordix.com.

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us