Maximum Entertainment Lanserar Eget IP i Nordiskt Skräckäventyrsspel, Bramble: The Mountain King

Umeå, Sverige (27 apr. 2023) – Zordix AB (publ) (Nasdaq: ZORDIX B) Maximum Entertainment lanserar idag, tillsammans med Dimfrost Studios och Merge Games det mycket efterlängtade nordiska skräckinspirerade spelet Bramble: The Mountain King. Det mörka sagospelet är utvecklat i Norrköping och finns nu tillgängligt på PC och konsol.

Lanseringen är ett betydande moment för Merge Games och Dimfrost Studios eftersom partnerskapet markerar det första inhouse förlagsavtalet för Maximum Entertainment, vilket uppvisar den imponerande talangen inom gruppen. Inspirerad av svensk kultur och sagor, ger det mörka äventyret möjlighet för spelarna att ta sig an rollen som Olle, en ung men modig pojke. Kallad av ödet för att ge sig ut på ett skrämmande men vackert äventyr i Bramble för att rädda sin syster från odjurens klor inspirerade av klassiska folksagor, skandinavisk natur och legender.

"Bramble: The Mountain King är en milstolpe i Maximum Entertainments roadmap och vi är oerhört stolta över detta mörka äventyrsspelspel inspirerat av folktro. Vi är överväldigade av ett enormt communitystöd med över 178 miljoner visningar för #BrambleTheMountainKing på TikTok", säger Christina Seelye, VD och Koncernchef för Maximum Entertainment.

Kolla in Bramble: The Mountain King’s release trailer här: https://www.youtube.com/watch?v=AO_iMHoyG2I

Bramble: The Mountain King bygger på kraftfulla mytologiska varelser och sagor inspirerat av folktro vilket väver en unik berättelse om en pojkes kamp för mod i mötet med ondskefulla varelser och ett enormt mörker. Karaktärerna är inspirerade av klassiska legender som Mors Lilla Olle, historien om Näcken, och landskapet går i stil med den svenska konstnären John Bauer. Scenerna i spelet ackompanjeras av klassisk folkmusik och Grieg: I bergakungens sal.

"Vi är glada över att äntligen kunna presentera den fantastiska men farliga världen i Bramble: The Mountain King för spelare världen över. Genom att samarbeta med Dimfrost Studio, en betydelsefull intern utvecklingsstudio inom Modus Studios, har det varit ett nöje att se denna skapelse växa till någonting verkligen speciellt. Bramble är en äventyrsresa som kommer att testa spelarnas mod, intelligens och mentala styrka. Vi ser fram emot att ta del av deras reaktioner", kommenterade Luke Keighran, Managing Director för Merge Games.

"Mängden passion, engagemang och kreativitet som har lagts ned på Bramble: The Mountain King är verkligen anmärkningsvärd. Som team är vi stolta och glada över att visa upp vår kreativitet och introducera världen för nordiska folksagor. Med detta spel har vi hittat vår identitet och gjort det till en hörnsten av vår studio för att gå vidare till större och ännu mer ambitiösa projekt", säger Josua Mannebäck, Studio Director på Dimfrost Studio.

Bramble: The Mountain King Presskit hittar man här

Signature Edition Games och fysiska versioner kommer att vara tillgängliga för PlayStation® 5 och Xbox Series X|S för endast £29,99 / $34,99 / €34,99 och på Nintendo Switch för £34,99/$39,99/€39,99 från och med imorgon.

För mer information, vänligen besök www.mergegames.com eller följ på sociala medier:

Discord: https://discord.gg/mergegames
Twitter – https://twitter.com/MergeGamesLtd
Facebook – https://www.facebook.com/MergeGamesLtd
YouTube – https://www.youtube.com/c/Mergegames/videos
Instagram – https://www.instagram.com/mergegamesltd/

Om Modus Studios
Modus Studios är utvecklingsavdelningen inom Maximum Entertainment som består av duktiga kreatörer och utvecklare som skapar original IP:n i världsklass. Från USA till Brasilien till Ungern och vidare, Modus Studios specialiserar sig på starka fightingspel, sportsimuleringar och dynamiska äventyr berättade genom uppslukande storytelling och engagerande spel. Modus Studios är en del av Maximum Entertainment. Besök Modus Studios på https://maximument.com/studios/.

Om Merge
Merge Games är en global spelutgivare, utvecklare och förläggare baserad i Manchester, Storbritannien, som specialiserar sig på triple-I-innehåll med färgstarka karaktärer, hisnande atmosfärer och unika spelupplevelser. Med utgivning av spel över hela världen för PC, konsoler och streaming-plattformar, har Merge stolt levererat Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, Dead Cells, Spirit of the North, Alex Kidd in Miracle World DX med flera. Merge Games är en del av Maximum Entertainment. Besök Merge Games på www.mergegames.com.

Om Maximum Entertainment
Maximum Entertainment är ett globalt underhållningsbolag dedikerat till att skapa högkvalitativa upplevelser som spänner över hela värdekedjan av dataspel, inklusive utveckling, publicering, transmedia, försäljning och operations. Maximum Entertainment erbjuder samarbetsresurser till sina partners, genom inhouse-förlag som är Maximum Games, Modus Games, Merge Games och Just For Games, samt genom dess utvecklingsavdelning, Modus Studios. Med över 300 titlar i sin katalog, har Maximum Entertainment samarbeten med de främsta kreatörerna och franchiserna runt om i världen för att leverera magi åt spelaren inom alla. Maximum Entertainment har kontor världen över, sysselsätter mer än 200 medarbetare och är ett varumärke som tillhör Zordix AB (publ). Besök Maximum Entertainment på www.maximument.com.

Om Zordix
Zordix AB (publ) är holdingbolaget för Maximum Entertainment. Besök Zordix på www.zordix.com.

NEWSLETTER SIGN-UP

Get information on new releases and latest news in your inbox!

By filling in this form, you agree to receive information about the offers, news and events of MAXIMUM ENTERTAINMENT by e-mail or text messages. For more information please refer to our Privacy Policy.

LET'S GET SOCIAL!

Follow Us